Známe to všichni. Někdy se prostě stane, že se v lednici něco zkazí, nebo do ní dáme něco zvlášť „aromatického“ a pak se ne a ne zápachu zbavit. Přinášíme vám pět tipů, jak na to.
1. Základem je prevence
Je to prostě tak. Lednici je nutné minimálně jednou měsíčně celou vymýt. K tomu nám skvěle poslouží vlažná voda, do níž přidáme deci octa. Uvnitř lednici nejen otřeme, ale musíme i vysušit. Když už lednici umýváme, kontrolujeme, zda v ní nejsou prošlé potraviny, nebo se třeba zelenina nezačíná kazit. Kontrolu však nestačí dělat jednou měsíčně, ale minimálně jednou týdně. Pak se vám nestane, že v šuplíku se zeleninou najdeme hnijící rajčata či okurku. Někdy se i přes všechnu snahu stane, že je lednice cítit. Tady jsou rady, které mohou pomoct. Ne všechny však fungují vždy, musíte proto vyzkoušet, která vám bude vyhovovat:2. Soda
Zažívací soda je univerzální pomocník, vytřete lednici jejím roztokem (1 litr teplé vody + 15 ml sody) a zápach bude pryč.3. Dezinfekce
Je známo, že zápach působí bakterie. Pokud jste zastánkyně razantnějších metod, vytřete lednici dezinfekcí. Jen si dejte pozor, kterou vyberete. Nezapomeňte, že v lednici skladujete jídlo. Ideální je například Savo.Další články z magazínu www.Bety.cz: Nestárnoucí styly pro váš domov Stěhujeme (pra)rodiče S Italem v kuchyni: Čtyři letní recepty na gril s vůní Středomoří |