Kategorie

Užijte si domácí pohodu s šálkem kávy. Víme, jak si připravíte tu nejlepší

Užijte si domácí pohodu s šálkem kávy. Víme, jak si připravíte tu nejlepší

Káva už dávno není jen životabudič, ale pochutina, u které čím dál víc lidí dbá na kvalitu. Turek je proto záležitostí spíše návštěv u babiček, ty na klasiku zkrátka nedají dopustit.

Teplé ponožky, zajímavá knížka a sklenka vína nebo hrnek čaje či kávy. To je zaručený recept na to, jak příjemně překonat zimní pošmourno. O vínu i čaji bychom si mohli povídat dlouho, tentokrát se však zaměříme na poslední z jmenovaných nápojů: na kávu. I doma si ji totiž můžete připravit stejně kvalitní a dobrou jako v oblíbené kavárně.

Inspirace v Itálii

Když jsme byli před pár lety v Itálii, naučili jsme se používat moka konvičku. Do ní si pokaždé čerstvě nameleme zrnka, která díky tomu neztratí své jedinečné aroma. I to patří k příjemnému rituálu, zvláště pokud je víkend a nikdo nikam nespěchá. Káva provoní celý náš domov a zvuk ručního mlýnku je uklidňující. 

Hrubost namletí snadno nastavíte, přičemž se odráží od druhu kávy, jaký chcete připravit. Jemně namletá je na espresso, nejhrubší na french press.

Pak dáváme kávu vařit do moka konvičky. Postavíte ji na plotnu a čekáte na známé zabublání, po kterém už přichází to nejlepší: vychutnávání. Pro ty, co mají rádi kávu s mlékem, bude dobrou vychytávkou také šlehač na mléko, který vám vytvoří hutnou pěnu.

Základní trio pro nejlepší kávu

  1. Kupujte čerstvě praženou kávu z lokální pražírny, kde vám na základě vašich preferencí poradí druh zrn.

  2. Pořiďte si mlýnek, ideálně s mlecími kameny, které zajistí kvalitní namletí kávy.

  3. Používejte vodu z filtrační konvice.


Přejeme vám dobrou chuť a příjemné chvilky s vaším šálkem kávy.

ab
ab
ab
ab
ab