Kategorie

Recept: Marinovaná kuřecí prsa

Přinášíme recept na kuřecí prsa servírovaná s petrželovými bramborami a okurkovým salátkem v jogurtu s mátou.
recept Ambroisie Caffé Restaurant (šéfkuchař David Uher)

Na 4 porce potřebujete:

* 200 g kuřecích prsou s kostí * 100 g vařených brambor * plochá petržel * 5 g másla * sůl a pepř * 30 g burských ořechů * 50 ml kokosového mléka * 1 ks česneku * 5 g zázvoru * 1 ks chilli papričky * 100 g okurky * 50 g jogurtu * 5 g máty

Postup:

1.  Očistěte kuřecí prsa s kostí, pak osolte a opepřete. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a z obou stran orestujte. 2.  Příprava marinády – připravte si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujte. 3.  Kuřecí prso vložte do marinády a dejte na cca 7 minut při 180 °C péct do trouby. 4.  Okurkový salátek s jogurtem – nastrouhanou okurku osolte a opepřete, smíchejte s bílým jogurtem, třeným česnekem a sušenou mátou. 5.  Uvařené brambory smíchejte s plochou petrželkou. zdroj: www.bety.cz
ab
ab
ab
ab
ab