Kategorie

Recept: Celerová polévka pro každého

Stejně jako ostatní druhy zeleniny, ke kterým má spousta lidí odpor, i celer stačí jenom správně upravit. Zapomeňte na český zvyk podávat všechno v trojobalu s bramborem a přemýšlejte nad kombinací chutí.

Suroviny

* 500 g celeru * 1 kyselé jablko * 1 cibuli * 2 x 125 g lučiny * 50 g másla * 150 g sýra s modrou plísní * sůl, pepř

Postup

1.   Nahrubo nakrájenou cibuli osmažte na másle asi 2 minuty, přidejte celer nakrájený na kostky, znovu osmahněte a zalijte 750 ml vody. Vařte na středním plameni 10 minut, přikryté pokličkou. 2.   Mezitím oloupejte jablko, odstraňte jádřinec. Rozkrájejte ho na kousky a vsypte do polévky. Vařte dalších 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Vypněte, přidejte lučinu a rozmíchejte. Rozmixujte do hladka a podávejte.

zdroj: www.bety.cz

ab
ab
ab
ab
ab