Kategorie

Maso, chleba, pizzu i koláče upečte v Big Green Egg

Maso, chleba, pizzu i koláče upečte v Big Green Egg
Pokrmy budou šťavnaté a nevysušené, a to i bez podlévání. Samozřejmě při dodržení určitých pravidel, tedy především při zaručení rovnoměrného tepelného žáru.

Znamená to, že „velké zelené vejce“ musí pracovat výhradně při zavřeném poklopu, aby horko díky cirkulaci sálalo stejně nahoře u pokličky, jako i dole u ohniště se dřevěným uhlím. Multifunkční keramická gril-pec BIG Green Egg je totiž něco mnohem více, než obyčejný barbecue gril. Nahradí i udírnu, lze v ní připravovat nejen maso, ale i  ryby, zeleninu, houby, chleba, pizzu i koláče…  Princip EGG tkví ve vysoké kvalitě materiálu s neomezenou životností, který vědci původně vyvinuli pro americký vesmírný program. Silné keramické stěny zadržují, a zároveň vyzařují žár, který ve „vejci“ cirkuluje, dokonale rovnoměrně, takže není nutné žádné otáčecí zařízení ani pro přípravu velkých kusů masa či celé drůbeže. Odkapávání tuku do ohniště a vzniku karcinogenních zplodin brání keramická vložka mezi plamenem a připravovaným pokrmem. Jídlo připravené v BIG Green Egg vypadá i chutná skvěle, suroviny si zachovávají maximum svého původního objemu, zůstávají šťavnaté a aromatické. To vše s minimální spotřebou kvalitního dřevěného uhlí a maximální rychlostí, navíc s vysokým stupněm bezpečnosti. Zařízení se ani při vyšších teplotách zdaleka nerozpálí tak, jako kovové grily na plyn či uhlí, EGG keramika totiž funguje jako výkonný izolátor. Díky glazuře na povrchu není třeba se bát ani výkyvů počasí, takže „vejce“ zvládne nejen v klidu, ale především „v akci“, venkovní podmínky po celý rok. Vaří, peče a smaží za deště i sněhu, a to bez zvláštních nároků na údržbu. Je totiž samočisticí, navíc spotřebuje jen velmi málo uhlí a produkuje minimum popela. O čistotu celého zařízení a ochranu kovových částí se pak postará potah, který je k dispozici pro všechny velikostní varianty EGG, včetně stolních.

ab
ab
ab
ab
ab