Kdo by odolal dokonalé kombinaci čokolády a jahod, že? Jahodové brownies je proto naprosto dokonalým dezertem na romantickou večeři.

Co budete potřebovat?
Na korpus
- 150 g másla
- 225 g čokolády
- 3/4 hrnku cukru (může být třtinový)
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžíci prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
Na ozdobení
- 115 g másla
- 225 g čokolády
- jahody
Jak na to?
1. Nejdřív na vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Směs pak nechte chladnout.
2. Vajíčka vyšlehejte s cukrem.
3. Prosyjte mouku a přidejte do ní prášek do pečiva a sůl.

4. Vyšlehané vejce s cukrem smíchejte s rozpuštěnou čokoládou.
5. Přidejte směs mouky, prášku do pečiva a soli. Dobře promíchejte.

6. Vystelte zapíkací mísu papírem na pečení a nalijte do ní těsto.
7. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C, cca 30 až 35 minut (kontrolujte píchnutím párátka do středu brownies – musíte ho vyndat čisté).
8. Nechte korpus vychladnout.
9. Zatím si připravte čokoládu. Postup je úplně stejný jako na začátku, tedy: na vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo.

10. Pokryjte vychladlý korpus nakrájenými jahodami a zalijte je čokoládou, kterou rozprostřete po celém dezertu.
11. Nechte vychladnout.
Užijte si krásného Valentýna!