Myčku má už dnes hodně domácností, dřez se ale pořád hodí každému. Nevíte si rady s jeho výběrem a nevyznáte se v možnostech? Nezoufejte a čtěte dál.
V době, kdy si téměř každý pořizuje jako běžné vybavení kuchyně myčku, vzniká otázka, jaký si koupit dřez. Už u něj sice nemusíme otrocky trávit hodiny nad nádobím, přesto bychom jeho výběr neměli podcenit. Přece jen ho potřebujeme častěji, než si asi uvědomujeme.
Pečlivě vybírejte velikost dřezu
Dřez by měl korespondovat s velikostí a tvarem kuchyně, zamyslete se také nad tím, nakolik jej opravdu využíváte. Mnoho hospodyněk myčku používá spíše pro běžné nádobí jako jsou talíře, hrnky a příbory, mastné a velké nádobí stále myjí ručně. Z toho vyplývá, že by jeho vanička neměla být příliš malá (i když to svádí k ušetření pracovní plochy na kuchyňské lince). Udělejte si malý test s objemnějším hrncem – jak se vám s ním ve stávajícím dřezu manipuluje? A jak by se vám myl v ještě menší vaničce? Dokonce ani, když dřez využíváte jen pro běžné oplachování nádobí a pak především pro práce související s vařením, jako je třeba mytí zeleniny, nelze doporučit dřez menší než 32 x 32 centimetrů.Další články z magazínu Bety.cz: Jak správně vybrat dětský psací stůl a židli Kvalitní porcelán není jen cibulák |