Lámete si hlavu, co letos připravit o Velikonocích k slavnostnímu obědu? Přinášíme velikonoční recepty na polévku, hlavní chod, salát a dezert, které v sobě spojují české vlivy a trochu exotiky.
Velikonoční menu by mělo být hlavně svěží, ne příliš těžké. Je přece jaro a v žádném případě tedy nemohou chybět například vejce nebo listová zelenina. Nemusíte se ale bát, dojde samozřejmě i na maso a něco sladkého. Dali jsme si záležet i na tom, aby žádný recept nepředstavoval komplikovanou přípravu, která by vyžadovala vaši neustálou pozornost. Klidně si tak během vaření polévky můžete třeba připravit a dát do trouby hlavní chod. Nepečený dezert si navíc můžete udělat den předem.
Začneme lehkou jarní zeleninovou polévkou, která vychází z klasické francouzské kuchyně. Náš exotický hlavní chod se vám bude přece jen zdát trochu známý – postup přípravy kuřete se totiž podobá výrobě klasického trojobalu, i když jenom zdánlivě. Salát naplno rozjede jarní náladu a bude vyhovovat milovníkům masa i zeleniny. A dezert nakonec bude už nenápadným příslibem léta.
Článek z kategorie: Archiv
Velikonoční menu tradiční i exotické
256