Poradíme vám, jak správně skladovat vánoční cukroví, aby bylo na štědrovečerním stole nejenom krásnou ozdobou, ale také lahůdkou.
Veškeré vánoční cukroví, čokoláda, řezy či dorty by měly být uchovávány na stinném a chladném místě, kde však teplota neklesá pod bod mrazu. Dále záleží na druhu těsta, ze kterého je cukroví připraveno. Perníkové a linecké těsto vyžaduje vyšší vzdušnou vlhkost, aby získalo požadovanou vláčnost. Nepečené cukroví by mělo být naopak uloženo v suchém prostředí, aby vlhké ingredience či náplň nechytily plíseň.
Každý druh cukroví vyžaduje jiné podmínky pro skladování
Jak si poradit se skutečností, že každý druh cukroví vyžaduje jiné podmínky pro skladování? Příhodným řešením je volba správné nádoby, ve které budete cukroví uchovávat. Sušší prostředí pro cukroví připravíte, pokud je uzavřete do vzduchotěsné plastové nádoby. Vlhkost se tak k cukroví nedostane Perníčky, rohlíčky a další druhy, které naopak potřebují zvláčnět, mohou být uloženy v papírové krabici, aby nasály okolní vzdušnou vlhkost. Můžete použít i papírové sáčky.
Čtěte také: Recepty na zdravé vánoční cukroví |