Kategorie

Správné skladování vánočního cukroví prospěje jeho chuti

Poradíme vám, jak správně skladovat vánoční cukroví, aby bylo na štědrovečerním stole nejenom krásnou ozdobou, ale také lahůdkou.
Veškeré vánoční cukroví, čokoláda, řezy či dorty by měly být uchovávány na stinném a chladném místě, kde však teplota neklesá pod bod mrazu. Dále záleží na druhu těsta, ze kterého je cukroví připraveno. Perníkové a linecké těsto vyžaduje vyšší vzdušnou vlhkost, aby získalo požadovanou vláčnost. Nepečené cukroví by mělo být naopak uloženo v suchém prostředí, aby vlhké ingredience či náplň nechytily plíseň.

Každý druh cukroví vyžaduje jiné podmínky pro skladování

Jak si poradit se skutečností, že každý druh cukroví vyžaduje jiné podmínky pro skladování? Příhodným řešením je volba správné nádoby, ve které budete cukroví uchovávat. Sušší prostředí pro cukroví připravíte, pokud je uzavřete do vzduchotěsné plastové nádoby. Vlhkost se tak k cukroví nedostane Perníčky, rohlíčky a další druhy, které naopak potřebují zvláčnět, mohou být uloženy v papírové krabici, aby nasály okolní vzdušnou vlhkost. Můžete použít i papírové sáčky.

Čtěte také: Recepty na zdravé vánoční cukroví

Uschovejte cukroví v chladu a suchu

Ideálním místem pro skladování cukroví je chladný sklep či komora. Vzdušná vlhkost v místnosti by měla být vyšší jak 60%, aby mohlo cukroví, které to potřebuje, zvláčnět. Pokud máte chladnou ložnici, můžete cukroví uložit pod postele. V takovém případě však pozor na noční mlsání. Vzhledem k případným mrazíků není pro skladování cukroví vhodný balkon či terasa. Kuchyňská linka či potravinová skříň je zase pro uležení cukroví příliš suchým místem.
foto: www.thinkstockphotos.com
ab
ab
ab
ab
ab