Počet porcí: 3
Suroviny:
• 140 g hladké mouky • 250 ml polotučného mléka • 2 vejce • 1 lžíce hnědého krupicového cukru • špetka soli • olej na opékání palačinek
Na potírání:
• domácí marmeláda, tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem nebo med
Postup:
1. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte vejce, cukr a třetinu mléka. Směs prošlehejte a poté pomalu, za stálého míchání, přilévejte zbytek mléka. Směs musí být hladká. 2. Rozehřejte pánev, potřete ji olejem a nalijte do ní naběračkou stejnoměrně těsto. Otočte a opečete po druhé straně. 3. Hotové palačinky skládejte na talíř na sebe. 4. Potírejte marmeládou nebo tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Tipy a triky:
* Použijte třtinový cukr, je zdravější. * Na tenkou palačinku si předehřejte pánev a použijte jen tenkou vrstvu oleje. Rozetřete ji papírovým ubrouskem, nebo si pomozte půlkou rohlíku, kterou smočte v oleji a před smažením každé palačinky s ní vytřete pánev.
zdroj: www.bety.cz