Fondán se nepeče, ale vaří, takže potřebuje ztuhnout v chladu. Teprve pak krájíte jednotlivé bonbony. Počet porcí: 5 a více
Suroviny:
• 350 g hořké čokolády, nasekané • 150 g pistácií • konzerva kondenzovaného mléka (390 g) • 30 g másla • špetka soli
Postup:
1. Do silnostěnné pánve nalámejte čokoládu, přidejte kondenzované mléko, máslo a sůl a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí dohromady. 2. Pistácie dejte do sáčku a pomocí válečku nebo mixéru je rozdrťte na malé kousky. 3. Přidejte ořechy do čokoládové směsi a promíchejte. 4. Nalijte čokoládovou směs do plastového pekáčku nebo plechu o průměru 23 cm a uhlaďte povrch. 5. Nechte fondán kompletně vystydnout a uložte ho do lednice. Před podáváním ho naporcujte na malé kousky o velikosti bonbonu.