Kategorie

Recept: Vánoční čokoládový fondán s pistáciemi

Kdo chce mít na Vánoce dobré domácí bonbony jako z kolekce, ať si vyzkouší následující recept. Čokoládový fondán si žádá kondenzované mléko, rozmixované oříšky (pistácie) a samozřejmě hodně dobré rozpuštěné čokolády.

Fondán se nepeče, ale vaří, takže potřebuje ztuhnout v chladu. Teprve pak krájíte jednotlivé bonbony. Počet porcí: 5 a více

Suroviny:

• 350 g hořké čokolády, nasekané • 150 g pistácií • konzerva kondenzovaného mléka (390 g) • 30 g másla • špetka soli

Postup:

1. Do silnostěnné pánve nalámejte čokoládu, přidejte kondenzované mléko, máslo a sůl a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí dohromady. 2. Pistácie dejte do sáčku a pomocí válečku nebo mixéru je rozdrťte na malé kousky. 3. Přidejte ořechy do čokoládové směsi a promíchejte. 4. Nalijte čokoládovou směs do plastového pekáčku nebo plechu o průměru 23 cm a uhlaďte povrch. 5. Nechte fondán kompletně vystydnout a uložte ho do lednice. Před podáváním ho naporcujte na malé kousky o velikosti bonbonu.

ab
ab
ab
ab
ab