Kategorie

Recept pro ty, kdo spěchají: Špagety carbonara

Recept pro ty, kdo spěchají: Špagety carbonara
Tenhle recept se vždycky povede a chutná dětem. Špagety carbonara jsou vedle těstovin pomodoro a aglio olio asi nejznámějším italským receptem na těstoviny.

Neobjedeme se bez slaniny, parmazánu, česneku a vajec, Martin přidává i smetanu, jako to dělají na severu Itálie na rakouských hranicích. Tento zlepšovák, kdy do smetany přidá hned vejce a parmazán a na pánvi vše nechá prohřát, je pro děti bezpečnější – žádná salmonela nehrozí a pasta je vláčnější. Počet porcí: 4

Suroviny:

• 500 g špaget • 60 ml extra panenského olivového oleje • 4–6 stroužků česneku • 2 vejce • čerstvý parmazán, nastrouhaný • smetana na vaření • pepř a sůl • 200 g slaniny

Postup:

1.  Na pánvi orestujte dozlatova rozmačkaný česnek se slaninou. 2.  Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. 3.  Ve smetaně pořádně rozmíchejte vejce se strouhaným sýrem a trošku osolte a opepřete. 4.  Těstoviny al dente vyndávejte z vařicí vody hned na pánev, promíchejte a smíchejte se smetanou s vejce a sýrem. Promíchejte, prohřejte, při podávání můžete ještě posypat troškou čerstvě nastrouhaného sýra a ozdobit lístkem bazalky.

Tipy a triky:

* Estetické špagetové hnízdo utvoříte na naběračce s pomocí točení větší vidličky.

ab
ab
ab
ab
ab