Neobjedeme se bez slaniny, parmazánu, česneku a vajec, Martin přidává i smetanu, jako to dělají na severu Itálie na rakouských hranicích. Tento zlepšovák, kdy do smetany přidá hned vejce a parmazán a na pánvi vše nechá prohřát, je pro děti bezpečnější – žádná salmonela nehrozí a pasta je vláčnější. Počet porcí: 4
Suroviny:
• 500 g špaget • 60 ml extra panenského olivového oleje • 4–6 stroužků česneku • 2 vejce • čerstvý parmazán, nastrouhaný • smetana na vaření • pepř a sůl • 200 g slaniny
Postup:
1. Na pánvi orestujte dozlatova rozmačkaný česnek se slaninou. 2. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. 3. Ve smetaně pořádně rozmíchejte vejce se strouhaným sýrem a trošku osolte a opepřete. 4. Těstoviny al dente vyndávejte z vařicí vody hned na pánev, promíchejte a smíchejte se smetanou s vejce a sýrem. Promíchejte, prohřejte, při podávání můžete ještě posypat troškou čerstvě nastrouhaného sýra a ozdobit lístkem bazalky.
Tipy a triky:
* Estetické špagetové hnízdo utvoříte na naběračce s pomocí točení větší vidličky.