Kategorie

Recept: Lívance s javorovým sirupem

Servírovat je můžete s čímkoliv, co máte rádi – s ovocem, marmeládou, čokoládou, zmrzlinou či ovesnými vločkami. Lívance s javorovým sirupem osladí hnědý třtinový cukr, ale nezapomeňte ani na špetku soli a kouzelný bí

Servírovat je můžete s čímkoliv, co máte rádi – s ovocem, marmeládou, čokoládou, zmrzlinou či ovesnými vločkami. Lívance s javorovým sirupem osladí hnědý třtinový cukr, ale nezapomeňte ani na špetku soli a kouzelný bílý prášek, tzv. „prdopeč“ – prášek do pečiva, který nahradí tradiční droždí.

Suroviny:

* 300 ml polotučného mléka * 2 vejce * 1 prášek do pečiva * asi 150 g hladké mouky * 50 g hnědého třtinového cukru * špetka soli * olej na smažení * javorový sirup

Postup:

1.  Ve střední míse smíchejte mléko, vejce, prášek do pečiva, mouku, cukr a špetku soli. Vše zpracujte v husté těsto. 2.  Připravte si pánev a rozpalte na ní malé množství oleje. Na pánvi smažte dozlatova jeden lívanec za druhým. 3.  Hotové lívance přelijte javorovým sirupem a podávejte.

Tipy a triky:

* Martin používá třtinový cukr, protože je voňavější a stravitelnější než rafinovaný bílý řepný cukr. * Když se kolem lívance udělá krustička, poznáte, že je spodní strana upečená. Lívance obracejte v pořadí, v jakém jste lili těsto na pánev.

ab
ab
ab
ab
ab