Lívance s javorovým sirupem osladí hnědý třtinový cukr, ale nezapomeňte ani na špetku soli a prášek do pečiva, který nahradí tradiční droždí.
Suroviny
* 300 ml polotučného mléka * 2 vejce * 1 prášek do pečiva * asi 150 g hladké mouky * 50 g hnědého třtinového cukru * špetka soli * olej na smažení * javorový sirup
Postup
1. Ve střední míse smíchejte mléko, vejce, prášek do pečiva, mouku, cukr a špetku soli. Vše zpracujte v husté těsto. 2. Připravte si pánev a rozpalte na ní malé množství oleje. Na pánvi smažte dozlatova jeden lívanec za druhým. 3. Hotové lívance přelijte javorovým sirupem a podávejte.
Tipy a triky
* Martin používá třtinový cukr, protože je voňavější a stravitelnější než rafinovaný bílý řepný cukr. * Když se kolem lívance udělá krustička, poznáte, že je spodní strana upečená. Lívance obracejte v pořadí, v jakém jste lili těsto na pánev.