Kategorie

Parní trouby pro zdravou výživu

Součástí dobrého bydlení by měla být taková zařízení, která nám usnadňují život. K těm, která můžeme najít v kuchyni, patří bezesporu nové parní trouby s názvem Miele Vitasteam.
Vařením v páře vyniká intenzivní chuť potravin, zachovává se obsah vitaminů a minerálních látek. Vitasteam nepotřebuje mnoho prostoru –  jedná se o volně stojící přístroj o šířce 50 cm. Kuchyň se díky němu stává malou laboratoří zdravé výživy.

Vaření v páře představuje zdravý způsob přípravy jídla

Elektronická kuchyně

Tajemství vaření v parní troubě spočívá podle slov odborníků v externím vyvíječi páry, v přesném měření teploty a v možnosti přípravy celého menu současně, to vše spolu s krátkou dobou přípravy a snadným čištěním. Dušení zaručuje potravinám intenzivní chuť, nemusejí se solit ani kořenit (a pokud ano – tak velmi málo). Pokrmy lze připravovat bez tuku; nebudou vyluhované, nasáklé ani vysušené a neztratí pevnou konzistenci. Vaření v parní troubě je velice precizní, elektronicky kontrolované a především snadné a jednoduché.

Zdravá strava s rybou a zeleninou

Společnosti pro zdravou výživu doporučují konzumaci ryb. Zejména ty mořské jsou znamenitým zdrojem jódu, selenu i nenasycených mastných kyselin, které chrání srdce a koronární systém, zlepšují krevní oběh a redukují krevní tlak. Přesto se ryby příliš nekonzumují z důvodu složité přípravy. Konstrukce parní trouby nabízí jednoduché řešení. Otáčení pokrmu není nutné a ideální teplotu 85°C přístroj přesně udržuje. Výrobci garantují, že výsledek při dušení ryby v parní troubě výrazně předčí klasické vaření na varné desce či v mikrovlnné troubě. Parní trouby obstojí i v přípravě zeleniny.
S Raiffeisen stavební spořitelnou si již dnes můžete splnit své sny. Využijte nabídku výhodných úvěrů a stavebního spoření. Spolehněte se na perfektní servis, vstřícný přístup a v některých parametrech dokonce výjimečné podmínky! Přesvědčte se zde

Záležitost dobrého vkusu

V parní troubě lze připravit kompletní menu pro šest až osm lidí. Ve Vitasteamu můžete jídlo připravovat ve třech úrovních současně. Například jako první se připravují brambory, které se vloží do parní trouby na 10 minut. Po uplynutí této doby se přidají kousky ryby a za dvě minuty zelenina. Vše se pak společně připravuje zbývajících 8 minut. Na stůl se tak dostane kompletní hlavní jídlo čerstvé a teplé za pouhých 30 minut. Protože se zde vaří bez tlaku, proces lze kdykoliv přerušit otevřením dvířek a přidat další potravinu. Příprava v parní troubě je opravdu všestranná, což dokládá kuchařka, která je součástí každého přístroje. Předkrmy, polévky, vegetariánská jídla, ryby, maso, zeleninu, dezerty – to vše lze připravit. Teplotní rozsah od 40°C do 100°C nabízí mnoho možností. Parní trouba dobře poslouží také při ohřívání, rozmrazování, blanšírování, zavařování, odšťavňování či dezinfekci kojeneckých lahví.

Parní trouba je vynikajícím řešením pro toho, kdo nemá na vaření moc času

Učit se od Japonců

Oproti jiným systémům je parní trouba Miele vybavena pro možnosti zdravé a efektní přípravy pokrmů ve stylu japonské kuchyně. „V japonských restauracích jsou totiž pokrmy připravené na Tepanu nepopsatelným kulinářským zážitkem. Příprava ryb, korýšů, masa a zeleniny probíhá na stole, na horké nerezové ploše, přímo před zraky hostů. Pokrmy lze na Tepanech grilovat, smažit, dusit nebo i flambovat. Pro soukromý kulinářský večírek bez hrnců a pánví jsou nyní v nabídce dva modely Tepanů Miele: TepanYaki a TepanPlatte,“ uvádějí zástupci firmy. V překladu znamená slovo tepan „smažit na železné ploše“. Železná plocha je  nahrazena hygienickým nerezem, přičemž způsob použití je stejný - potraviny se pokládají přímo na horkou plochu. Teplotu je možné regulovat u obou modelů tepanu podle charakteru použitých potravin. Přímý kontakt surovin s horkou nerezovou plochou zajišťuje okamžitý přenos tepla. Výsledkem je krátká doba přípravy a rovnoměrné zhnědnutí potravin. TepanYaki má varnou plochu ve tvaru obdélníku. Žlábek podél celé varné plochy zabraňuje vytékání tekutin na plochu. U přístroje TepanPlatte není žlábek na zachycení tekutin potřebný. Tento kruhový vestavný přístroj je totiž specifický tím, že během zahřívání se varná plocha uprostřed lehce prohne do hloubky až 18 mm a pojme veškeré uvolňující se tekutiny. TepanPlatte vyvíjí nejvyšší teplotu uprostřed varné plochy. Směrem k okrajům se teplota snižuje, takže vnější okraje jsou ideální pro udržení potřebné teploty pokrmu.
ab
ab
ab
ab
ab