Nebojte se dlouhého seznamu ingrediencí, paella za trochu té přípravy stojí.
Ingredience
350 g krátkozrnné rýže 200 g vařených kuřecích prsíček na nudličky 400 g mražených krevet 1 chorizo nakrájené na kousky 600 ml vroucí vody 1 kostka zeleninového bujónu 4 lžíce olivového oleje 2 malé cibule nasekané na drobno 3 stroužky česneku nasekané na drobno 1 červená paprika nakrájené na centimetrové proužky 1/2 lžičky mleté papriky špetka šafránu 3 lžíce rajského protlaku sůl pepř petržel
Postup
1. Na sporáku v kovové nádobě vhodné do trouby rozpalte olivový olej. Vložte cibuli, česnek a papriku, opékejte asi deset minut a přidejte mletou papriku a šafrán. 2. Přidejte rýži a promíchejte. Pak přidejte kuře, krevety a chorizo. 3. Přidejte vroucí vodu, bujón, protlak, sůl a pepř. Pořádně promíchejte. 4. Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte asi 15 minut na 200 stupňů Celsia. 5. Pekáč vyjměte, obsah zamíchejte, znovu přiklopte a nechte 10 minut stát. 6. Servírujte přímo z pánve a na talířích sypejte nasekanou petrželkou.