Kategorie

Paella není rizoto

Vyzkoušejte recept na dobrotu, kterou jste možná ochutnali během dovolené. Recepty na paellu jsou často složité, my vám nabízíme jeden srozumitelnější.

Nebojte se dlouhého seznamu ingrediencí, paella za trochu té přípravy stojí.

Ingredience

350 g krátkozrnné rýže 200 g vařených kuřecích prsíček na nudličky 400 g mražených krevet 1 chorizo nakrájené na kousky 600 ml vroucí vody 1 kostka zeleninového bujónu 4 lžíce olivového oleje 2 malé cibule nasekané na drobno 3 stroužky česneku nasekané na drobno 1 červená paprika nakrájené na centimetrové proužky 1/2 lžičky mleté papriky špetka šafránu 3 lžíce rajského protlaku sůl pepř petržel

Postup

1. Na sporáku v kovové nádobě vhodné do trouby rozpalte olivový olej. Vložte cibuli, česnek a papriku, opékejte asi deset minut  a přidejte mletou papriku a šafrán. 2. Přidejte rýži a promíchejte. Pak přidejte kuře, krevety a chorizo. 3. Přidejte vroucí vodu, bujón, protlak, sůl a pepř. Pořádně promíchejte. 4. Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte asi 15 minut na 200 stupňů Celsia. 5. Pekáč vyjměte, obsah zamíchejte, znovu přiklopte a nechte 10 minut stát. 6. Servírujte přímo z pánve a na talířích sypejte nasekanou petrželkou.

ab
ab
ab
ab
ab