Kategorie

O Velikonocích upečte něco lepšího než klasickou bábovku

O Velikonocích upečte něco lepšího než klasickou bábovku

Velikonoce jsou za dveřmi, překvapte rodinu moučníkem, u kterého budou dlouho přemýšlet, jak se vám ho podařilo vykouzlit.

Co budete potřebovat na tmavou část?

  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • necelý hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku kakaa

Co budete potřebovat na světlou část?

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vajíčka
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • prášek do pečiva

U světlého těsta je lepší hutnější konzistence, proto případně přidejte mouku, pokud se vám bude zdát řídké.

Tmavý korpus

 

Nejdřív si připravte tmavou část. Stačí rozmíchat cukr v mléce a oleji, pak přidat vajíčka a postupně vmíchat mouku s práškem do pečiva. Můžete si vzít na pomoc mixér, aby v těstu nezůstaly hrudky.

 

Korpus pečte v troubě předehřáté na 180 st. Celsia ve formách na muffiny nebo v malé zapékací míse. Korpus by ve výsledku měl být vyšší.

 

Po vychladnutí vykrájejte třeba zajíčky.

Světlý korpus

 

Světlé těsto připravíte podle úplně stejného postupu. Poté do máslem vymazané a strouhankou vysypané nebo papírem na pečení vystlané formy na biskupský chlebíček vyskládejte vykrájené zajíce, aby byly těsně za sebou.

Zalijte je opatrně světlým těstem a dejte péct do předem vyhřáté trouby nastavené na 180 st. Celsia. Pečte cca 30 minut.

A je to!

 

Zalijte je opatrně světlým těstem a dejte péct do předem vyhřáté trouby nastavené na 180 st. Celsia. Pečte cca 30 minut.

 

Tento moučník není složitý, ale věřte, že se všichni, co ho neznají, budou divit, jak se vám podařilo dostat dovnitř velikonočního zajíčka. A děti budou přímo nadšené!

ab
ab
ab
ab
ab