Uchovejte si to nejlepší z léta a nasušte si ovoce i zeleninu. Kvalitní sušička ale kromě nich zvládne i další potraviny, jako například houby.
Výhodou sušeného ovoce či zeleniny je, že neztrácejí nic ze svých výživových hodnot. Ponechávají si vitaminy, minerály i vlákninu. Při jejich domácím zpracování rovněž není nutné používat žádné konzervační prostředky.
Co všechno se dá sušit
Odpověď je jednoduchá, vše. Nejlépe z vlastní zahrádky. Nasušit si tak můžete ovoce, zeleninu, houby ale také bylinky na čaje. Sušené ovoce pak můžete mlsat místo sladkostí, nebo je přidávat do buchet, cukroví či do jogurtu. Využít můžete i přezrálé ovoce, usušené je pak mnohem sladší. Ovšem rozhodně nesmí být nahnilé či plesnivé.Kolik sušička stojí?
Záleží na tom, co od ní chcete. Ty nejobyčejnější seženete od 800 Kč, profesionální klidně i za 5 tisíc.Jak sušička funguje?
Základem je zdroj tepla, který cirkuluje teplý vzduch, a z potravin se odpařuje vlhkost. Ta je pak otvory odváděna ven. Při sušení tak provoníte celý byt.Další články z magazínu www.bety.cz: Umíte správně žehlit? Opravdu? Koberec, dlažba či marmoleum - výhody a nevýhody krytin |