Kategorie

Čas na jarní polévku - co takhle minestrone?

Minestrone je italská zeleninová polévka, kterou můžete upravit na několik různých způsobů. Ten dnešní bude zahrnovat bílé fazole a listovou zeleninu.

Polévka je snad nejuniverzálnější ze všech pokrmů. Vyberte si tu správnou a bude se hodit vždycky - na jaře odlehčí žaludku, v létě osvěží, na podzim zažene chmury a v zimě zahřeje. Co si takhle právě teď dát pořádnou minestrone?

Zelená polévka minestrone

Pro čtyři osoby budete potřebovat: 4 brambory pokrájené na větší kostky 250 g pokrájených zelených fazolek 500 g sušených těstovin vhodných do polévky (mušličky apod.) 2 hrsti špenátu nebo kapusty pokrájené na nudličky 1 konzerva bílých fazolí 1 hrubě nakrájenou žlutou cibuli 3 hrubě nakrájené kousky celerové nati 6 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru 2 lžíce olivového oleje 2 rozetřené stroužky česneku 1 lžičku čerstvého tymiánu, nebo půl lžičky sušeného bobkový list sůl pepř strouhaný parmazán Postup přípravy: 1. V hrnci zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli, celer a špetku soli a vařte, až zelenina zesklovatí. Vmíchejte česnek, tymián a bobkový list, vařte zhruba další půl minuty. 2. Přidejte vývar, brambory a lžičku soli. Přiveďte polévku k varu, poté plamen stáhněte a nechte vše asi pět minut probublávat. Přidejte zelené fazolky a na stejném plameni vařte, dokud nebudou brambory i fazolky měkké. 3. Mezitím ve druhém hrnci uvařte těstoviny al dente a slijte je. 4. Vmíchejte do polévky listovou zeleninu a bílé fazole. Nechte probublávat zhruba dvě minuty, ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř. 5. Do každého talíře vložte nejprve těstoviny a zalijte je polévkou, navrch posypte strouhaným parmazánem.

ab
ab
ab
ab
ab