Užijte si tu pravou pohodu s limonádou, která osvěží, je plná ovoce... a kterou přidáním bílého rumu vmžiku proměníte v letní drink.

Melounová limonáda
Vyberte dužinu z půlky melounu (bez pecek) a rozmixujte ji s minerálkou (množství záleží na tom, jak zředěnou limonádu chcete mít). Přidejte šťávu z půlky limetky a pár lístků máty.
Skvěle chutná také jako tříšť. Místo minerálky přidejte dvě hrsti ledu a rozmixujte je spolu s melounovou dužinou. Osvěžení zaručeno!

Přeneste se do Provence
Výbornou levandulovou limonádu připravíte z levandulového sirupu. Ten vyrobíte, nebo koupíte už hotový. Stačí ho pak zalít minerálkou jako klasickou šťávu a přidat led a plátky citronu.
- 40 g levandule (i se stonky)
- 1/2 lžičky kyseliny citronové (nebo 1 až 2 citrony)
- 1 celá skořice
- 1/2 litru vody, následně ještě 1/2 litru
- 175 g třtinového cukru
Takto budete mít sirupu do malé sklenky, chcete-li víc, ingredience roznásobte.
Jak na to?
První den si do hrnce dejte 1/2 vody a přiveďte ji k varu. Chvilku povařte a přidejte do ní omytou levanduli, kyselinu citronovou a skořici. Na mírném stupni vařte asi 15 minut. Hrnec sundejte z plotny a nechte 24 hodin, aby se levandule vylouhovala.
Druhý den si dejte do sítka plátýnko a směs přeceďte. Přidejte 1/2 litru vody a cukr a vařte do požadované konzistence.
Nakonec sirup nalijte do sklenic. Položte je na 5 minut dnem dolů (případně na bok). Pak otočte zpět a nechte vystydnout. Skladujte v chladu.

Jahodové potěšení
Půl kilogramu jahod rozmixujte, přidejte šťávu ze dvou limetek, minerálku a listy z máty, které dodají svěžest. Kromě ledu můžete do limonády přidat i kousky jahod.
Přeji vám nádherné léto!